Bu Blogda Ara

8 Şubat 2016 Pazartesi

Yoğurtlu Makarna Salatası


Günlerimizin vazgeçilmez üç salatasından biridir makarna salatası.Tabi ki birinci sıra her zaman kısıra ait,ikinci sırada patates salatası var.Özellikle kısırın yerini hiç bir şey tutmuyor,onca salata ve meze tarifi olmasına rağmen hala gözümüz çay menülerinde kısır arar :)
Ama makarna salatası da hem doyurucu hem de lezzetli olması nedeni ile son yıllarda en çok tercih edilen salatalardan biri haline geldi
ve hala Anne eli gibi'de tarifi yok.O halde gün bugündür arşivimde ki yerini alsın bu nefis salata da.Herkesin bir yapış şekli vardır mutlaka ama üç aşağı beş yukarı hepimiz aynı malzemeleri kullanıyoruz.



Ben lezzetini artırması açısından süzme yoğurtta ekliyorum,sizlere de tavsiye ederim,ama süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurtta kullanabilirsiniz.
Ben çok çeşit yemek çıkaracağım için garnitürde biraz kolaya kaçıp konserve kullandım siz dilerseniz evde kendinizde hazırlayabilirsiniz.
Herkese huzurlu haftalar...
Diğer Salata tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


8-10 kişilik
MALZEMELER

1 paket boncuk ya da boru makarna (500 Gr.)
Haşlamak için:
yeteri kadar su 
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
İçine:
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2,5 su bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı haşlanmış mısır
9-10 adet iri kornişon turşu Küçük doğranmış)
1 kavanoz garnitür (yıkanıp,süzülmüş)
tuz
ince kıyılmış dereotu (dilerseniz)


HAZIRLANIŞI

Öncelikle bir tencereye tuz,yağ ve yeteri kadar su ekleyip ortaya ateşte kaynamaya bırakın.Kaynayan suya makarnaları ekleyip arada karıştırarak kısık ateşte haşlayın (yaklaşık 7-8 dakika kadar,makarnalar ne çok ezilecek ne de diri kalmayacak şekilde).Haşlanan makarnayı süzgece alın üzerinden biraz soğuk su geçirip süzün.Süzülen makarnayı derin bir kaba alın.Üzerine süzme yoğurdu,mayonezi,garnitürü,turşuyu,mısırı,tuzu,ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.Son olarak Yoğurdu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın,yoğurt miktarını damak tadınıza göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.En son tadına ve kıvamına baktıktan sonra biraz daha tuz ya da yoğurt,hatta dilediğiniz diğer garnitürlerden damak tadınıza göre ilaveler yapıp üzerini bir kapakla kapatın.Dilerseniz buzdolabına kaldırıp soğuk olarak ,dilerseniz de hemen servis edebilirsiniz.Servis ederken üzerine kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..