Bu Blogda Ara

22 Ocak 2016 Cuma

Bulgurlu Fasulye Diblesi



Kendimi bildim bileli mutfak da denemeler yapmayı,olmayan bir tarifi yılmadan tekrar tekrar denemeyi sevmişimdir.Dünya yemekleri,geleneksel Türk lezzetleri aklıma yatan her yemeği yaparım.Bu durum blog açtıktan sonra daha da farklı bir boyuta ulaştı benim için,hem yine sevdiğim için,hem de blogger olmanın verdiği sorumlulukla yelpazemi daha da genişletmeye başladım.Ama yine de anne,anneanne yemeklerinin yeri bende hala çok ayrıdır.
Her zaman farklı yemekler yapacak değilim ya,anneden gördüklerimi de severek yapmaya devam ediyorum.Mesela genelde Karadeniz bölgesinde yapılan,bir çok çeşidi olan dibleyi yapmayı da yemeyi de çok severim.


Hem besleyici hemde oldukça leziz bir pilav çeşidi diyebiliriz dible için.Sebze sevmeyen çocuklara sebze yedirmek için de iyi bir yöntem.
Eğer daha evvel denemediyseniz mutlaka deneyin derim.
Hayırlı Cumalar...
Diğer Pilav tariflerime Buradan, diğer Dible tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


3-4 kişilik
MALZEMELER

250-300 gr. taze fasulye
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2,5 su bardağı su yada et suyu
tuz
karabiber
pul biber


HAZIRLANIŞI

Öncelikle tereyağı tencereye alın,eritip,ısıtın.Yemeklik doğradığınız soğanı,ezdiğiniz sarımsağı ekleyip soteleyin.Temizlediğiniz,İnce ince doğradığınız fasulyeyi de ekleyip önce orta ateşte karıştırarak kavurun,ardından ocağın altını kısın,tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika kadar pişirin.Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişecektir,arada kontrol etmeyi unutmayın,fasulyelerin yarı pişmiş olması yeterli olacaktır.Yeteri kadar pişip,yumuşayan fasulyeye salçayı da ilave edip biraz daha çevirin ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin.Tuzunu,baharatlarını ekleyip 3-4 dakika daha kavurun,et suyunu ya da suyunu ekleyip,karıştırın,tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra altını kısın ve pilav pişirir gibi ağır ağır pişirin.Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine kağıt havlu serip,kapağını kapatın 10 dakika kadar demlendirin.
Sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..